Prekliati králi 2: Jed v kráľovskej korune. Zákon mužov : (Les Rois Maudits: Les Poisons de la Couronne. La Loi des Máles) - Druon, Maurice: 1918-2009 (Slovenský spisovateľ, 1974)
Jed v kráľovskej korune - Neapolská princezná Clémence, ktorá ako nástroj politických záujmov zaujala kráľovské lôžko po Margaréte Burgundskej, zahŕdusenej kráľovnej, nedočkala sa vo Francúzsku dlhého a šťastného panovania. Do roka sa stáva vdovou Ľudovít X. v čase túžobne očakávaného potomka, ktorý sa má o päť mesiacov narodiť, zomiera otrávený, zanechávajúc vzbúrené provincie, prázdnu pokladnicu a otrasený kráľovský stolec.