Deti z podzemia - Korolenko, Vladimir Galaktonovič: 1853-1921 (Dobré slovo, 1957)
Korolenko celou svojou tvorbou patrí medzi pokrokových spisovateľov, bojovníkov za pravdu. Jeho diela vysokej umeleckej hodnoty, napísané s hlbokým citom a bohatým jazykom, už dávno patria medzi klasické diela ruskej literatúry.