Pomsta bohov 2. diel: Uctievačka božstiev (La vengeance des dieux: La divine adoratrice) - Jacq, Christian: 1947-; Sadloňová, Zora: 1954-; Fabianová, Viera (Ikar Bratislava, 2009)
V Egypte zmietanom nepokojmi a ohrozovanom rastúcim vplyvom Grékov a nenásytnosťou Perzie, ktorá má naň zálusk, dostáva boj o moc podobu sprisahania. Niekomu sa veľmi hodí, aby sa pisár Kel, nespravodlivo obvinený z vraždy, stal obetným baránkom vtiahnutým do nebezpečnej hry, ktorá ohrozuje celé kráľovstvo.
Na ceste hľadania pravdy, ktorá by dokázala jeho nevinu, môže Kel počítať jedine s prekrásnou Nitis, mladou kňažkou, ktorú vášnivo miluje. Nitis sa však stáva obeťou únosu a zmizne nevedno kam. Kelom zmieta hnev. Čo je pošpinená česť, tajomný papyrus so správou napísanou tajným jazykom alebo samotná budúcnosť Egypta proti strate milovanej bytosti? Jediné, na čom mu záleží, je nájsť Nitis a oslobodiť ju.
Za záchranu lásky svojho života sa Kel vrhá do zúfalého pátrania. Jeho osud je neúprosne spätý s osudom Egypta. Podarí sa mu dosiahnuť, aby pravda vyšla na svetlo?
Aj v druhom dieli románu Pomsta bohov nás Christian Jacq vťahuje do deja skutočného egyptského trileru prostredníctvom majstrovsky skonštruovanej zápletky a zaujímavých postáv, ktoré nám pripomenú autorovu nezabudnuteľnú knihu Egyptský sudca.
1. diel: Lov na človeka.
Keywords: romány autorské; historické romány; thriller egyptský; próza; Jacq, Christian (významný francúzsky spisovateľ a egyptológ. Egypt prvýkrát navštívil, keď mal sedemnásť rokov. * 28.04.1947 Paríž, Francúzsko -); francúzska literatúra - texty; Egypt staroveký; Egypt staroveký