Školský atlas československých dejín - Musílek, Jan (Ustredná správa geodezie a kartografie, 1959)
Školský atlas spracovala Kartografie Praha a a bola schválená Povereníctvom školstva a kultúry v roku 1959 ako učebná pomôcka pre všeobecnovzdelávacie školy.