Učíme sa dračtinu: Štikút Strašný Šťukovec III.: 3. diel : (How to Speak Dragonese by Hiccup Horrendous Haddock III.) - Cowell, Cressida: 1966- (Slovart, 2007)
Štikút Strašný Šťukovec Tretí bol obávaný šermiar, zaklínač drakov a najväčší vikinský hrdina, aký kedy žil. Štikútove pamäti však rozprávajú o časoch, keď bol ešte celkom obyčajným chlapcom a na každom kroku sa presviedčal, aké je ťažké stať sa hrdinom.