Učíme sa dračtinu: Štikút Strašný Šťukovec III.: 3. diel (How to Speak Dragonese by Hiccup Horrendous Haddock III.) - Cowell, Cressida: 1966-; Kořínek, Otakar: 1946- 1946-; Cowell, Cressida: 1966-; Prokešová, Viera: 1957-2008 (Bratislava Slovart, 2007)
Štikút Strašný Šťukovec Tretí bol obávaný šermiar, zaklínač drakov a najväčší vikinský hrdina, aký kedy žil. Štikútove pamäti však rozprávajú o časoch, keď bol ešte celkom obyčajným chlapcom a na každom kroku sa presviedčal, aké je ťažké stať sa hrdinom.
V tomto treťom dieli zajmú Štikúta Rimania a prvý raz sa dostane do hrozivej gladiátorskej arény. Ustavične sa presviedča o tom, aké dôležité je rozumieť cudzie reči, aj také, akou je dračtina.
Séria: Štikút Strašný Šťukovec III. (diel 3 z vydaných 12). Pre čitateľov od 8 rokov.
Zo starej nórčiny preložila Cressida Cowell; ilustrácie Cressida Cowell. Z anglického originálu preložil Otakar Kořínek.
Keywords: príbehy nórske; dobrodružné príbehy; fantazijné príbehy; bájne stvorenia; nadprirodzený svet; Vikingovia; príbehy pre deti; próza; nórska literatúra - texty; pre čitateľov od 8 rokov; Cowell, Cressida (anglická spisovateľka detskej literatúry, ilustrátorka a prekladateľka, známa pre sériu románov How Train Dancing Dragon. * 15.04.1966 Londýn, Anglicko -); Kořínek, Otakar (slovenský novinár, prekladateľ a spisovateľ, ktorý pôsobil ako zahraničný spravodajca slovenskej agentúry TASR vo Washingtone v rokoch 1992-1998. * 1946 Slovensko -); Prokešová, Viera (bola slovenská poétka, prekladateľka. Autorkine básne boli preložené do viacerých jazykov a publikované v časopisoch a zahraničných antológiách - okrem iného v Nemecku, Bulharsku a Francúzsku. * 02.08.1957 Bratislava, Slovensko - 31.12.2008 Bratislava, Slovensko)