Babylonská hviezda : (Star of Babylon) - Wood, Barbara: 1947- 1947- (Ikar, 2006)
Egyptologičku Candice Armstrongovú uprostred noci zavolajú k nemocničnému lôžku starého profesora Johna Mastersa, ktorý s ňou chce naliehavo hovoriť. Profesor ju nesúvislo žiada, aby šla do jeho domu, a spomína pritom "babylonskú hviezdu" a záhadný kľúč. Candice netuší, čo to môže byť, ale splní profesorove želanie. Indície ju spolu s jeho synom, detektívom Glennom Mastersom, zavedú až do ďalekej Sýrie. Na scéne sa zjaví Philo Thibodeau, člen tajnej spoločnosti alexandriánov, posadnutý zbieraním vzácnych starých písomností, ktoré využíva pre svoje nekalé úmysly. Candice a Glenn riskujú život pri pretekoch s časom, aby získali babylonskú hviezdu skôr než Philo. Komu sa to podarí ako prvému?