Traja kamoši a fakticky fantastický poklad 2: Poklad je čosi úplne vzácne - Kardošová, Barbora: 1969- (Slovart, 2016)
Juraj má svoj fantastický bunker a v ňom svetových kamošov - koňa doktora Haflinga, psa agentku Bondy a mačku slečnu Mliečnu. Ku šťastiu mu ešte chýba nájsť poklad profesorky Angeliky Múdrej. Hľadanie pokladu skomplikuje stratená pieskomilka aj príchod cirkusu. Podarí sa Jurajovi rozlúštiť tajnú mapu a nájsť zakopaný poklad? Aké tajomstvo má pre všetkých pripravené mama? A čo všetko sa musí stať, aby Juraj prišiel na to, že všetko, čo máme radi, je pre nás vzácne ako poklad?