Traja kamoši a fakticky fantastický bunker 1: Bunker je najtajnejšia skrýša, akú každý potrebuje - Kardošová, Barbora: 1969- (Slovart, 2015)
Juraj má skoro jedenásť a chcel by pieskomila. Alebo psa. Alebo iné prítulné zvieratko, s ktorým by sa hral, keď príde domov. Nič z toho mu nedovolia. Všetko je problém. A tak si Juraj nájde v lese fantastický bunker a troch kamošov. Doktor, slečna a agent čiže kôň, mačka a pes naučia Juraja, že keď niečo chce, musí byť trpezlivý, že najlepšie sa premýšľa na strome a tiež, že všetko nie je vždy tak, ako to vyzerá.