Prihraj, Carlos! - Belan, Július: 1987- (Slovart, 2016)
Jedenásťročný Carlos Alvaréz pochádza z chudobnej juhoamerickej krajiny, kde pre chlapcov znamená futbal všetko. Každý deň ho hráva s kamarátmi na pláži. Raz sa mu podarí zachrániť majiteľa veľkého futbalového klubu FC Modré gepardy a ten mu ponúkne miesto vo svojej futbalovej akadémii. Carlosovi sa úplne zmení život. Hráči z tímu ho neprijmú s otvorenou náručou, stretne sa s výsmechom aj so šikanou. Blížia sa majstrovstvá sveta. Podarí sa mu presvedčiť trénera o svojich hráčskych aj ľudských kvalitách? Opis futbalových zápasov ešte nikdy nebol taký dobrodružný a napínavý.