Prihraj, Carlos! - Belan, Július: 1987-; Točeková, Lea: 1979-; Ruman, Vojtech: 1979-; Gavláková, Barbora; Brezňanová, Dana (Slovart Bratislava, 2016)
Jedenásťročný Carlos Alvaréz pochádza z chudobnej juhoamerickej krajiny, kde pre chlapcov znamená futbal všetko. Každý deň ho hráva s kamarátmi na pláži. Raz sa mu podarí zachrániť majiteľa veľkého futbalového klubu FC Modré gepardy a ten mu ponúkne miesto vo svojej futbalovej akadémii. Carlosovi sa úplne zmení život. Hráči z tímu ho neprijmú s otvorenou náručou, stretne sa s výsmechom aj so šikanou. Blížia sa majstrovstvá sveta. Podarí sa mu presvedčiť trénera o svojich hráčskych aj ľudských kvalitách? Opis futbalových zápasov ešte nikdy nebol taký dobrodružný a napínavý.
Pre čitateľov od 10 rokov.
Keywords: romány autorské; dobrodružné romány; chlapčenské romány; romány chlapčenské; futbalové prostredie; šikana detí; juhoamerické prostredie; próza; slovenská literatúra - texty; pre čitateľov od 10 rokov; Belan, Július (slovenský spisovateľ. * 1987 Bratislava, Slovensko -); Točeková, Lea (slovenská ilustrátorka, grafická dizajnérka a výtvarníčka. Žije v nemeckom Berlíne. * 1979 Kežmarok, Slovensko -); Ruman, Vojtech (slovenský výtvarník, grafický dizajn, typografia, okrajovo typedesign, ilustrátor. * 1979 Bratislava, Slovensko -)