Dobrý zmok a iné rozprávky - Štiavnický, Ján: 1937-1993 (Osveta, 1986)
V knihe nájdete jedenásť slovenských rozprávok. Kniha nesie názov po rozprávke o práčke Betke, ktorá bohatým mešťanom prala, a za to dostávala odmenu. Lenže rokmi starla a nevládala... a čo bolo ďalej, sa dozviete v knihe.