Zelená pre žabku - Topoľská, Mária: 1909-2005 (Mladé letá, 1984)
V knižke sa nachádza básnička Svieť, slniečko. Jej znenie: Svieť, slniečko, poľahučky, pozmetaj sneh z našej lúčky, veď snežienka poriadne bez tepláčkov prechladne! Len na vŕšok ešte nesvieť, zajtra hádam, ale nie hneď, na saniach sa zveziem rád z vŕška ešte zopárkrát!