Zelená pre žabku - Topoľská, Mária: 1909-2005; Turan, Ján: 1932-; Porubovičová, Anna: 1947-; Cebecauerová, Mária; Pavuľaková, Nataša (Bratislava Mladé letá, 1984)
V knižke sa nachádza básnička Svieť, slniečko. Jej znenie: Svieť, slniečko, poľahučky, pozmetaj sneh z našej lúčky, veď snežienka poriadne bez tepláčkov prechladne! Len na vŕšok ešte nesvieť, zajtra hádam, ale nie hneď, na saniach sa zveziem rád z vŕška ešte zopárkrát!
Z obsahu: Zvedavý. Šťastie: Balónik. Maliny. Ráno na svete. Schody. Už viem čítať. Slnečnica: Hádanka. Nad úlohou. Sestrička... Žabka na autostráde: Povedala žabka žabke. Záhradník. Mne je doma dobre. Labute... Pri studni: Víly. Drevebička. U starej mamy. List. Orechy. Jabĺčka...
Pre čitateľov od 6 rokov.
Keywords: básne autorské; Topoľská, Mária (slovenská prozaička, autorka lyrizovanej prózy a literatúry pre deti a mládež, 10.11.1909 Praha - 13.5.2005 Bratislava); Porubovičová, Anna, rod. m. Gabrišová (slovenská akademická maliarka, tvorba: grafika, malba, textilné koláže, artprotis, pastel, akvarel a iné. Nar. 06.11.1947 Chtelnice, Slovensko -); básne pre stredný školský vek; básne pre deti; próza; slovenská literatúra - texty; pre čitateľov od 6 rokov; Hviezdoslavov Kubín