Fantastické povídky - Balzac, Honoré de: 1799-1850; Bulwer, Edward Lytton: 1803-1873; Dickens, Charles: 1812-1870; Gogoľ, Nikolaj Vasilievič: 1809-1852; Maupassant, Guy de: 1850-1893; Song-ling, Pchu: 1640-1715; Gaius Plinius Caecilius Secundus: 61-113; Poe, Edgar Allan: 1809-1949 (Svoboda, 1968)
Súbor poviedok s fantastickými námetmi od významných autorov, poväčšinou z minulého storočia. Súbor zahŕňa tieto poviedky: Plínius Mladší: Strašidelný dom, Pchu Sung-ling: Sudca zosnulých, E. A. Poe: Maska červené smrti, N.V. Gogol: Vij, H. de Balzac: Pomsta popraveného, G. de Maupassant: Horľa, Ch Dickens: Strážca, E. Bulwer Lytton: Strašidelný dom.