Jack : (Jack) - Daudet, Alphonse: 1840-1897 (Spoločnosť priateľov krásnych kníh, 1983)
Jack je životná odysea chlapca, nemanželského syna ľahkej ženy a nezodpovednej matky. Vyniká šírkou záberov z parížskeho života, sviežimi obrazmi okolitého vidieka a vypovedáva kritickú pravdu o vtedajšom svete.