Kámasútra: Kniha staroindickej erotiky - mních Vátsjájana, Mallanága: 1. stor (Epocha, 1969)
Vátsjájanova Kámasútra, tvoriaca medzník medzi staroindickými klasickými textami o umení lásky, zostáva jedinečnou poctou zlatej epoche indického liberalizmu, kedy pohlavná rozkoš bola oslobodená od jednostrannej dominancie. Vátsjájana zdôrazňoval úlohu rozkoše v živote muža a ženy, pokiaľ je založená na rovnováhe medzi zodpovednosťou a zmyselnosťou.