Neposlušné čižmičky - Rojček, František: 1949- (Mladé letá, 1987)
Milé básničky pre deti jedna z nich je aj o neposlušných čižmičkách: Stále mi vravieva mamička moja, že múdre čižmičky barín sa boja. No moje červené aj tak vždy láka po ceste do škôlky každučká mláka.