Prvá knížka pre Barborku - Števková, Mária: 1940- (Leporelá, 1979)
Rodičia, v obrázkovej knižke, rámcovanej ročnými obdobiami, zoznámia sa deti s ľuďmi, zvieratami a predmetmi, ktoré ich obklopujú po celý rok doma i v prírode. Pri čítaní obrázkov môžete sa s deťmi zahrať veselé hry na rýmovačky, ktoré podporia ich prirodzený zmysel pre rytmus a rým. takáto hra bude dobrou prípravou aj pre rytmickú a hudobnú výchovu.