Chemická ochrana v záhradke : (Kiskertek és házikertek novényvédelmi naptára) - Balázs, Klára: 1940-; Bodor, J.; Lelkes, Lajos (Príroda, 1982)
Záhradkári majú len vo veľmi zriedkavých prípadoch dostatočné odborné vedomosti na stanovenie (diagnostiku) škodlivého činiteľa rastlín. Preto je pre nich oveľa vhodnejší spôsob kalendárneho usporiadania príručky, ktorá ich vopred upozorní, v ktorom období aká choroba rastlín má podmienky pre šírenie, a teda môže prepuknúť v nebezpečnom rozsahu, alebo ktorý škodca sa môže objaviť a za priaznivých podmienok premnožiť. Autori, známi maďarskí odborníci, mali túto skutočnosť na mysli, preto pre širokú záhradkársku verejnosť vypracovali túto praktickú a jednoduchú príručku s radami, ako sa proti jednotlivým chorobám a škodcom môžeme chemicky brániť. Kniha je čiastočne upravená na naše výrobné a zemepisné podmienky.