Maľované básne - Lajčiak, Ladislav: 1945-; Macko, Anton: 1912-2005; Lašut, Filip: 1945-2012; Pechánek, Miroslav: 1945-; 1945- Bartoš, Miroslav: 1949- (Metodika a propagácia, 1980)
Tak trochu zvláštnu knihu práve otvárate. O vašu priazeň sa neuchádza renomovaný básnik či maliar, ale autor, ktorý si vás získa i bez odporúčania. Tvorcom tejto knižky sú totiž deti. Napísali si ju samy a samy aj výtvarne ilustrovali. Pri jej listovaní by však nemali chýbať predovšetkým dospelí, lebo možno práve im sa prihovorí známou, dávno však zabudnutou rečou.