Maturita ako remeň - Ševčovič, Peter: 1935-2006 (Mladé letá, 1989)
Ižo Chovanec, Fero Kocka, Miro Tanúšek, Pavo Hrnčiar, kvintáni jedného bratislavského gymnázia, veru netušili, ako ovplyvní zložité politické ovzdušie ich vzájomné vzťahy...