Príbeh jazerného brehu : (Šuej-chu-čuan, Žen-min wen-süe čchu-pan-še) - Naj-an, Shi: 1296-1372 (Slovenské vydavateľstvo krasnej literatúry, 1964)
Príbeh jazerného brehu - sú popri Snu o červenom pavilóne, Putovaní na západ a Príbehoch troch ríš jedným zo štyroch klasických románov čínskej literatúry. Ich autorstvo je pripisované Šĺ Naj-anovi a vznikli na konci štrnásteho storočia.