Belasé pobrežie : (Den blá kyst) - Gudmundsson, Kristmann: 1901-1983 (Spoločnosť priateľov krásnych kníh, 1966)
Ľúbostný román uznávaného islandského autora. Na osudoch mladého Hakona, siroty odchádzajúcej zo zastrčeného gazdovstva do hlavného mesta, kde sa chce vypracovať, autor zobrazuje vlastnú mladosť...