3x inšpektor Wexford: Keď raz príde smrť. Rozlúčka navždy. Keď sa raz vraždilo : (No More Dying Then. Shake Hands for Ever. Murder Being Once Done) - Rendell, Ruth: 1930-2015 (Spoločnosť priateľov krásnych kníh, 1985)
Hlavný inšpektor Wexford so svojimi spolupracovníkmi dozerá na dodržiavanie zákonov v Kingsmarkhame, malom mestečku neďaleko Londýna. Pokojnú vidiecku atmosféru málokedy naruší udalosť spojená so zločinom, no keď sa tak stane, vzruší sa celé mestečko a ochrancovia zákona sa spojenými silami usilujú vypátrať zločinca. Wexford nie je typom výnimočného tvrdého chlapíka, má svoje ľudské problémy, keď sa však pohrúži do vyšetrovania, cíti sa vo svojim živle. Pátranie po záhadne zmiznutom päťročnom chlapčekovi komplikuje polícii množstvo mylných informácií a skutočnosť, že pred časom zmizla v mestečku malá Stella, zvádza vyšetrovateľov na falošnú stopu. Pri hľadaní vraha mladej ženy Angely polícia má k dispozícii iba jediný odtlačok prsta, ktorý sa našiel v kúpeľni. Takisto nie je ľahké zistiť v treťom románe totožnosť mladého dievčaťa, ktoré našli zavraždené na londýnskom cintoríne v rodinnej hrobke. Wexford, tráviaci zdravotnú dovolenku v Londýne, prispeje k odhaleniu surového zločinu.