Chováme mačky - Pálková, M. (Živočíšna výroba - Knižnica drobnochovateľa, 1985)
Kniha pre všetkých chovateľov mačiek. Z obsahu: Z histórie. Zoologické zatriedenie a biologická charakteristika mačiek, psychika mačky, plemená, zoznam plemien a farebných rázov ušľachtilých mačiek. Rozmnožovanie a základy genetiky. Výživa a kŕmenie. Spôsoby chovu v byte. Najdôležitejšie ochorenia a prevencia. Príprava na výstavy. Rady chovateľom....