Chováme mačky - Pálková, M.; Čizmazia, K.; Gorgoň, Z. st.; Gorgoň, Z. ml.; Kontár, Július: 1931-; Laurincová, Mária (Bratislava Príroda, 1985)
Kniha pre všetkých chovateľov mačiek. Z obsahu: Z histórie. Zoologické zatriedenie a biologická charakteristika mačiek, psychika mačky, plemená, zoznam plemien a farebných rázov ušľachtilých mačiek. Rozmnožovanie a základy genetiky. Výživa a kŕmenie. Spôsoby chovu v byte. Najdôležitejšie ochorenia a prevencia. Príprava na výstavy. Rady chovateľom....
Literatúra.
Keywords: zvieratá domáce; zvieratá; mačky; chov mačiek; príručky chovateľa