Malko a pes Lajko : (Malko a pos Lui) - Krawc, Křesčan (Mladé letá, 1986)
Malko chcel mať psa, ozajstného živého psa. Najradšej takého veľkého ovčiarskeho, ale mohol by byť aj trocha menší. Hlavná vec, aby patril len jemu...