400 rád pre milovníkov psov : (400 Ratschläge für der Hundefreund) - Koch-Kostersitz, Manfred (Živočíšna výroba - Knižnica drobnochovateľa, 1988)
Pes sprevádza človeka už od doby kamennej a vďaka jeho vrodeným vlastnostiam, ako je úplná závislosť a oddanosť človeku, vysoko vyvinutá nervová sústava, vynikajúci čuch, sluch a iné vlastnosti, stal sa i v modernom svete jeho nepostrádateľným spoločníkom. V knihe nájde uspokojivú odpoveď na väčšinu otázok o starostlivosti psa chovateľ a milovník psov. State uvedené v obsahu umožňujú čo najrýchlejšie a bez dlhého čítania porozumieť radám, o ktoré sa zaujímame. Každá rada je uvedená samostatne. Ak je však potrebné k nej niečo doplniť alebo odborne vysvetliť, uvádzajú sa v zátvorkách odvolávky na príslušné state v texte. Obrázky vhodne a vtipne dopĺňajú rady humorom.