Mŕtvi nespievajú - Jašík, Rudolf: 1919-1960 (Spoločnosť priateľov krásných kníh, 1962)
Micheliho román Tvrdý chlieb patrí medzi najúspešnejšie diela povojnovej talianskej prózy. Je to obraz talianskej spoločnosti bezprostredne pred druhou svetovou vojnou, v nej a po nej, obraz rozkladu, materiálnej a mravnej biedy tejto spoločnosti. Hrdina románu, spisovateľ, syn uzavretého, prísneho námorníka, ktorý neustále žije na mori a k rodine sa vracia len na pár hodín, syn robotníčky Rózy, ktorá umiera od hladu na ulici, odchádza z rodného mestečka aj so svojou ženou na juh, aby si našiel prácu...