Panáčik v piesku (Monigote en la arena) - Devetach, Laura Maria: 1936-; Račková, Elena: 1944-; Štanclová, Kamila: 1945- (Bratislava Mladé letá, 1984)
Obsahuje rozprávky o panáčiku v piesku, slon zaberie veľa miesta, príbeh o myške, veža z kociek a ďaľšie...
Kniha bola r. 1975 odmenená cenou Casa de las Américas. Pre čitateľov od 6 rokov.
Keywords: Devetach, Laura Maria (argentínska spisovateľka, poétka, dramatička, rozprávačka a učiteľka. * 05.10.1936 Reconquista, provincii Santa Fe, Argentína -); rozprávky autorské; rozprávky o zvieratách; próza; argentínska literatúra - texty; pre čitateľov od 6 rokov; Štanclová, Kamila (slovenská výtvarníčka, maliarka. Venuje sa maľbe, voľnej grafike, návrhom na poštové známky a knižnej ilustrácii. * 26.03.1945 vo Zvolene, Slovensko -)