Nevera po slovensky - Kováčik, Peter: 1936- (Nová próza, 1988)
V humoristicko-satirickom románe z prostredia lesných robotníkov Nevera po slovensky (1988) odhalil slabosti a poklesky slovenského človeka, no zároveň zdôraznil nemennosť jeho zakladaných mravných hodnôt.