Ilustrovaný atlas sveta pre budúce storočie - Reader's Digest Výber Bratislava, Slovensko; Ivillová, Laura; Madsen, Chris; Renneová, Rebecca; Turner, Brian; Chisholm, Michael; McGlashanová, Iona; Grain, John; Bánová, Ivana; Stloukal, Eduard; Kováčová, Mária; Beniak, Luboš; et al. (Bratislava Reader's Digest Výber, 2002)
Atlas je zdrojom informácií o Zemi a vesmíre. Nedozviete sa tu len to, ako vyzerá napríklad juhoamerický dažďový les, ale aj aké zvieratá v ňom žijú, aké rastliny v ňom rastú a prečo je taký dôležitý pre životné prostredie na celom svete. Na 32 stranách nájdete aj najdôležitejšie údaje o všetkých štátoch sveta, od tých najväčších až po tie celkom malé. Ak sa zaujímate o usporiadanie vesmíru, môžete nahliadnuť do najvzdialenejších preskúmaných oblastí.
Atlas obsahuje: 400 ilustrácií a 81 veľkých máp, 44 strán registra obsahuje 87 000 zemepisných hesiel.
Obsahuje klad listov, mierky, mapy, farebné ilustrácie a fotografie, prehľad skratiek a symbolov, register, poďakovanie. Proste je tam všetko, všetky kontinenty, polohy, zemepis, mapy celeho sveta.
Keywords: geografia sveta; atlasy všeobecno-zemepisné sveta; mapy sveta; atlasy sveta; regionálna geografia sveta; Krejča, Aleš (český maliar, grafik, ilustrátor. * 02.03.1941 v Prahe, Česko -)