Dlhá cesta - Kaliský, Roman: 1922-2015 (Živý prúd, 1961)
Autor sa venoval najmä novinárskej a reportérskej činnosti. Viaceré jeho reportáže presiahli do literárneho žánru. Proces vývoja slovenskej spoločnosti po druhej svetovej vojne opísal v roku 1961 v zbierke reportáží Dlhá cesta.