Náš človek v Havane: zábavné čítanie : (Our Man in Havana) - Greene, Graham: 1904-1991 (Tvorba národov, 1961)
Greenov román nadväzuje na jeho protikolonialistické protesty, pokračuje v ostrej kritike kapitalistického zneváženia ceny ľudského života a zosmiešňuje anglickú tajnú službu. Humor a osobitá irónia však nezmenšujú dramatickosť prekvapujúcich zápletiek tejto špionážnej satiry.