Dobyvatelé ztracené Archy - Indiana Jones : (Raiders of the Lost Ark) - Black, Campbell (Cinema, 1991)
Doktor Indiana Jones, uznávaný archeolog a odborník na okultní vědy, je najat americkou vládou, aby našel proslulou Archu úmluvy, která údajně obsahuje Desatero přikázání a je zdrojem nepředstavitelné moci. Naneštěstí však není sám, kdo dávno ztracenou relikvii hledá. Na přímý Hitlerův rozkaz po ní pátrají i němečtí nacisté, jimž pomáhá záludný Francouz jménem René Belloq, rovněž archeolog a Jonesův dávný nepřítel. A aby toho nebylo málo, cesta k nalezení Archy vede přes Marion, Indyho starou lásku, která však rozhodně nemá důvod vzpomínat na něho v dobrém...