Piráti na Mississippi : (Die Flusspiraten des Mississippi) - Gerstäcker, Friedrich: 1816-1872 (Stopy, 1977)
Na jednom z množstva ostrovov na rieke Mississippi sa skrývajú piráti a podnikajú odtiaľ časté lúpežné prepady, ktoré sa stávajú skazou nejednej lode a jej posádky. Piráti majú zarážajúco presné informácie o hodnote lodných nákladov a množstve prepravovaných peňazí. Pobrežné obyvateľstvo štátov Louisiana, Arkansas a Mississippi síce všeličo tuší, ale nikto nevie nič presne, lebo banda je veľmi dobre organizovaná a jej vodcom je nezvyčajne smelý a inteligentný muž s veľmi vplyvnými spoločníkmi...