Slovník slovenského jazyka I. diel A-K - Peciar, Štefan: 1912-1989; Albrechtová, Viola; kolektív autorov (Slovenská akadémia vied, 1959)
Prvý diel /a-k/ výkladového slovníka slovenského jazyka, ktorý vysvetľuje v akých významoch a významových odtieňoch sa jednotlivé slová v slovenčine používajú a ukazuje v akých spojeniach sa vyskytujú, zachytáva frazeológiu a odbornú terminológiu. Má charakter normatívnej jazykovej príručky....