Fantomas : (Fantomas) - Souvestre, Pierre: 1874-1914; Allain, Marcel: 1885-1969 (Zenit, 1970)
Jedna z najpopulárnejších postáv v histórii francúzskej detektívky, Fantomas bol vytvorený v roku 1911 a objavil sa v celkovo v 32 zväzkoch, napísaných dvomi spolupracovníkmi, potom 11 zväzkov napísal Allain až po smrti Souvestra. Predstavuje typ detektívky, prechod od gotického románu darebákov roku 1800 k moderným zabijakom.