Neviditeľný (The invisible man) - Wells, Herbert George: 1866-1946; Trachta, Ján: 1914-1993; Bombová, Viera: 1932-; Fabianová, Viera (Bratislava Mladé letá, 1988)
Dej románu Neviditeľný sa rozvíja okolo fantastického objavu. Hlavný hrdina vynájde spôsob, ako sa stať neviditeľným. Neviditeľnosť preňho nie je vždy výhodná, často mu prekáža, ale on vytrvalo ide za svojím strašným cieľom ľ ovládnuť ľudí strachom, nastoliť vládu teroru. Lenže z prenasledovateľa sa stane prenasledovaný a zločinec trestu neujde.
Pre čitateľov od 13 rokov.
Keywords: romány autorské; vedecko-fantastické romány; sci-fi pre deti; próza; anglická literatúra - texty; pre čitateľov od 13 rokov; Wells, Herbert George (bol anglický spisovateľ. Spolu s francúzskym spisovateľom Julesom Verneom je nazývaný "otec science fiction". Pôvodným povolaním bol chemik. * 21.09.1866 Bromley, Anglicko - 13.08.1946 Regentĺs Park, Londýn, Anglicko); Trachta, Ján (bol slovenský žurnalista, prekladateľ, publicista, scenárista, osobnosť zakladateľského významu v slovenskej žurnalistike. * 31.12.1914 Betlenovce, dnes časť Michaloviec, Slovensko - 21.02.1993 Bratislava, Slovensko); Bombová, Viera (slovenská maliarka - výtvarné umenie. Okrem voľnej grafiky sa venuje ilustrácii, za ktorú získala celý rad ocenení. * 14.04.1932 Buclovany pri Bardejove, Slovensko -)