Batman : (Batman) - Gardner, Craig Shaw: 1949- (Slovenský spisovateľ, 1991)
Nepremožiteľný tajomný muž preoblečený za netopiera chráni obyvateľov Gotham City pred výčinmi zákerného zločinca s bielou maskou, zelenými vlasmi a večným úškľabkom na tvári - pred Jokerom. Batman prichádza vždy v noci po strechách domov a v neohrozenom boji proti zlu mu pomáha celý arzenál supermoderných zbraní a pomôcok. Univerzálny opasok, všestranný batmobil a netopierie lietadlo. Neomylne hádže malé kotvičky s lankami, ktoré ho zachránia z každej nebezpečnej situácie. Využíva aj iné dômyselné triky a neraz musí predviesť priam akrobatické výkony, aby Jokerovi prekazil jeho zločinecké plány. Okrem zelenovlasého Jokera mu robí starosti aj pekná novinárka Vicki, ktorá chce stoj čo stoj odhaliť Batmanovu totožnosť. To Batman nemôže za nijakých okolností pripustiť. Vicki sa však nevzdáva...