Staré grécke báje a povesti : (Staré řecké báje a pověsti) - Petiška, Eduard: 1924-1987 (Ottovo nakladatelství, 2011)
Dielo autora, jedného z najznámejších českých spisovateľov, bolo preložené do mnohých jazykov, spracúva antickú látku, ktorá patrí k základom európskej kultúry.