Ikona. Biela puma. Advokát chudobných. Zápisník (Icon. The White Puma. The Street Lawyer. The Notebook) - Forsyth, Frederick: 1938-; Lawrence, Ronald Douglas: 1921-2003; Grisham, John: 1955-; Sparks, Nicholas: 1965-; Vilikovský, Ján: 1937-; Ruppeldtová, Alexandra: 1954-; Kamenistý, Ján: 1941-; Lukáč, Pavol: 1970-2004 (Reader's Digest Association Bratislava, 1997)
...V lete roku 1999 sa Rusko nachádza na pokraji anarchie. Existujúci chaos je ideálnou živnou pôdou pre Igora Komarova, vodcu ruskej extrémnej pravice. Z čierneho manifestu, ukradnutého z ústredia jeho strany, behá vedúcim predstaviteľom Západu mráz po chrbte. Jason Monk, bývalý agent CIA, má dvojakú úlohu: zastaviť Komarova a vyrovnať si starý osobný účet - ignorovať dokument, alebo zareagovať, kým je čas, ešte pred prezidentskými voľbami v Rusku...?
Keywords: romány autorské; Forsyth, Frederick (anglický spisovateľ a príležitostný politický komentátor. Nár. 25.08.1938 Ashford, Kent, Anglicko -); dobrodružné romány; romány o láske; špionážne romány; próza; anglická literatúra - texty; svetová literatúra - texty; Sparks, Nicholas (americký spisovateľ, autor mnohých celosvetovo úspešných románov. * 31.12.1965 Omaha, Nebraska -); Lawrence, Ronald Douglas (kanadský prírodovedec, spisovateľ, 12.9.1921 narodil sa na palube lode v Biskajskom zálive pri pobreží Španielska - 27.11.2003 Haliburton, Ontário, Kanada); Grisham, John (americký spisovateľ románov z právnického prostredia. Nar. 08.02.1955 v Jonesboro, Arkansas, Spojené štáty americké -); Vilikovský, Ján (slovenský prekladateľ, teoretik prekladu a pedagóg. Pracoval ako redaktor vo vydavateľstve Slovenský spisovateľ, neskôr ako šéfredaktor a riaditeľ vydavateľstva Tatran. Pôsobil aj ako veľvyslanec SR vo Veľkej Británii. Následne viedol Literárne informačné centrum a stal sa docentom a neskôr dekanom na FF UMB v Banskej Bystrici. * 13.07.1937 Palúdzka, teraz súčasť Liptovského Mikuláša, Slovensko -); Lukáč, Pavol (bol slovenský historik, politológ a publicista. * 1970 - 2004); Kamenistý, Ján (slovenský žurnalista, publicista, editor, prekladateľ. * 27.01.1941 Bratislava, Slovensko -)