Novely a povídky - Mann, Thomas: 1875-1955 (Galérie klasiků, 1979)
Obsahuje tyto povídky: Malý pan Friedemann. Šatník. Tristan. Tonio Kroeger. Zázračné dítě. Těžká hodina. Smrt v Benátkách. Pán a pes. Krev Waelsungů. Zmatek a raný žal. Mario a kouzelník. Zaměněné hlavy. Zákon..