Novely a povídky - Mann, Thomas: 1875-1955; Fučíková, Jitka: 1903-1987; Steinová, Dagmar (Odeon Praha, 1979)
Obsahuje tyto povídky: Malý pan Friedemann. Šatník. Tristan. Tonio Kroeger. Zázračné dítě. Těžká hodina. Smrt v Benátkách. Pán a pes. Krev Waelsungů. Zmatek a raný žal. Mario a kouzelník. Zaměněné hlavy. Zákon..
Keywords: poviedky autorské; novely autorské; spoločenské poviedky; Mann, Thomas, celým menom Paul Thomas Mann (bol nemecký prozaik, románopisec, esejista, autor autobiografie, rozprávač, sociálne kritik, autor denníkov, scenárista, vysokoškolský pedagóg a spisovateľ, držiteľ Nobelovej ceny za literatúru za rok 1929. * 06.06.1875 Lübeck, Nemecko - 12.08.1955 Zürich, Švajčiarsko); realistické poviedky; poviedky nemecké; próza; nemecká literatúra - texty