Profesor Nečin alebo Koniec tyrana : (Profesor Unrat oder Das Ende eines Tyrannen) - Mann, Heinrich: 1871-1950 (Spoločnosť priateľov krásnych kníh, 1981)
Román o stredoškolskom profesorovi Nečinovi patrí k najčítanejším a najpopulárnejším dielam Heinricha Manna.