Kino zašlých čias - Mándy, Iván: 1918-1995 (Štafeta, 1980)
Budapešť dvadsiatych rokov. Vysvietené okružné cesty. Vysnené mesto radovánok novomanželov. Hotel Grand na Margitinnom ostrove. Hotely, kaviarne, reštaurácie, dancingy, Abázia, Adria, Arciknieže Jozef, Astória...a kina Bodograg, Phonix, Rosy, Tivily, Slávna éra nemého filmu. Na plátnach kín filmové hviezdy: Greta Garbo, Pola Negri, Norma Shaererová, idoly ženských sŕdc: Nils Asther, Harry Liedtke. V ritzi sa vášnivo tancuje tango. To všetko bolo aj sa pominulo. Je to pravda aj sen. Skutočnosť aj ilúzia. A znova ožíva ako na filmovom plátne v próze Ivana Mányho. Zašlé časy. Vôňa zašlých čias vanie z próz významného súčasného maďarského prozaika Ivána Mándyho.