Svet zašlých čias: Príbehy v uličkách starej Budapešti - Mándy, Iván: 1918-1995 (Prameň, 1988)
Súbor próz. Mándy vo výrazne impresionistickej próze za každým jednotlivým predmetom, priestorom a prostredím odhaľuje vážne aj humorne, groteskne aj ironicky, súcitne aj neľútostivo, nežne aj kruto vnútornú realitu sveta, jeho dušu, ktorú doňho vdýchol človek. Pretože iba od neho závisí, či reálny svet zostane prostredím dôstojným človeka, ľudským prostredím. To však nie je možné bez pozornosti, bez vzájomnej ohľaduplnosti a pochopenia. Príbehy starých budapeštianskych uličiek, pavlačí...nostalgia...