Candát : (Sudak) - Nekrasov, Viktor Platonovič: 1911-1987 (Edice ilustrovaných novel, 1962)
Novela z obdobia Veľkej vlasteneckej vojny, ktorej hrdinom je poručík-stredopoliar, tvor značne nepraktický, od základu mierumilovný a skôr hanblivý než hrdinský. Postavený pred svoj prvý bojovú úlohu, splní ho so svojou rotou k udivení svojmu i celého okolia tak, že divíziu pomôže k značným taktickým úspechom.