Druhá noc: Kniha poviedok o vojne - Nekrasov, Viktor Platonovič: 1911-1987 (Máj, 1963)
Kniha poviedok o vojne (Vasja Koňakov. Šeňka dezertér. Vojačka Ljutikov. Candát. Preprava. Venované Hemingwayovi. Druhá noc. August Bedřich Vilém. Po desiatich rokoch), ktorých mnohé námety autor čerpal z vlastného poznania osôb a udalostí. Vo všetkých zvečnil v najťažších podmienkach osvedčenú ušľachtilosť, hrdinstvo a ľudskosť sovietskeho človeka, ktoré sú väčšinou ukryté za nenápadným a skromným zovňajškom a nečakane zažiari pri prekvapujúcom čine alebo prejavu.